Nyomoznak a voksvásárlást ajánló telefonok miatt

Vágólapra másolva!
A pénzügyminiszter kampányfőnöke szerint a nevében valakik telefonon hívogattak Nyírbátor környéki képviselőket, és arra célozgattak, hogy voksokat vásárolna a népszavazáson. A politikus bejelentést tett emiatt a rendőrségen, nyomozást rendeltek el.
Vágólapra másolva!

Nyomozást rendelt el a rendőrség a Nyírbátor környéki telefonhívások miatt, melyek a népszavazással kapcsolatos voksvásárlásra utaltak - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője szombaton az MTI-vel. A megyei főkapitányság népszavazás rendje elleni bűncselekmény megalapozott gyanújával, ismeretlen tettes ellen rendelte el a nyomozást - mondta Fülöp Gergely.

A szóvivő szerint egy politikus péntek este bejelentést tett a rendőrségre arról, hogy valaki a nevében telefonon keresett meg Nyírbátor környéki képviselőket, és arra utalt, hogy szavazatokat vásárolna.

Az MTI-t péntek este Veres János pénzügyminiszter országgyűlési képviselőválasztási kampányfőnöke, Tóth Viktor tájékoztatta arról, hogy a nevében egy magántelefonszámról keresték meg a Nyírbátor környéki kisebbségi önkormányzati képviselőket, s olyan kérdéseket tettek fel nekik, amelyek "nem" voksok vásárlási szándékát sejtették.

A kampányfőnök szerint ilyen kérdés volt, hogy "mennyi nem voksot tudnának produkálni a népszavazáson", illetve "mennyibe kerülnének ezek a szavazatok". Tóth Viktor, amikor tudomást szerzett a nevében intézett telefonhívásokról, azonnal bejelentést tett a rendőrségen. A kampányfőnök a távirati iroda munkatársának nyilatkozva nem gyanúsított meg senkit, de úgy vélte, hogy "a telefonhívásokkal minden bizonnyal Veres János pénzügyminisztert akarják lejáratni valakik", akik - szerinte - a történtekkel később biztosan megkeresték volna a sajtóorgánumokat, "világgá kürtölve a Nyírbátor környéki voksvásárlási szándékot".