Felborult egy malacszállító kamion Szegednél

2008.02.24. 13:32

Lezárták Szegednél az 5-ös főutat, mert felborult egy malacokat szállító kamion vasárnap. Az állatok fele elpusztult, a többieket a katasztrófavédelem és a tűzoltóság munkatársai próbálják befogni.

Több mint száz állat pusztult el abban a balesetben, amely déltájban történt Szeged határában az 5-ös főúton - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t.

Szenti Szabolcs elmondta: a kétszáz malacot szállító olasz rendszámú kamion magyar sofőrje az első adatok szerint rosszul választotta meg a haladási sebességet, ezért történt a tragédia. A sofőrnek nem esett baja, az állatok jelentős része azonban elpusztult, néhányat pedig a helyszínre érkezett hatósági állatorvosnak kellett elaltatnia. Az elhullott malacokat folyamatosan szállítják el a helyszínről.
   
Az életben maradt állatok befogásáról a katasztrófavédelem és a tűzoltóság munkatársai gondoskodtak, és próbálták a megrémült malacokat locsolni, hűtéssel megmenteni.
   
Az állatokért már elindult egy mentesítő szállítóautó, de amíg meg nem érkezik, marad a teljes útzár az érintett szakaszon. Ez valószínűleg estig fennáll. A forgalmat a rendőrök az M5-ös autópályára terelik - tette hozzá a szóvivő.


KAPCSOLÓDÓ CIKK