Megfékezték a nádastüzet Balatonbogláron

Vágólapra másolva!
Többórás megfeszített munkával este nyolc órára sikerült megfékezni a Balatonboglár határában vasárnap kora délután keletkezett nádastüzet, amely házakat és üzleteket is fenyegetett, a tűzoltók kilenc órakor távoztak a helyszínről.
Vágólapra másolva!

Az oltásban hat településről mintegy félszáz tűzoltó vett részt, akik elsődlegesen a nádas melletti utca félszáz házát védték, valamint a közelben lévő üzleteket, s egy építési területet, ahol munkagépek és teherjárművek parkoltak.

A kezdetben még kisebb, mintegy 50 négyzetméternyi területen keletkezett tűz az élénk szélben elharapódzott, kiterebélyesedett, ezért a két óra után a helyszínre vonult balatonboglári tűzoltókon kívül további öt településről - Balatonfűzfőről, Kaposvárról, Keszthelyről, Marcaliból és Siófokról - riasztották a tűzoltókat, és kettesről négyes fokozatúra emelték a veszélyhelyzetet.

A tűz keletkezésének okát vizsgálják, annyit azonban már kora délután valószínűsített, hogy nem magától gyulladt ki a nádas. Akár egy eldobott égő cigaretta is okozhatta a tüzet - közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.