Vírus vagy baktérium támadta meg annak a 13 éves fiúnak a szívét, aki a múlt héten minden előzmény nélkül halt meg Nagykanizsán. A kórokozó mindössze egy-két óra alatt tönkretette a fiú szívét.

Az igazságügyi orvos szakértő vizsgálatai alapján kiderült, hogy egy vírus vagy baktérium mindössze egy-két óra alatt tönkretette annak a fiúnak a szívét, aki a múlt héten minden előzmény nélkül halt meg - tudta meg az MTI a gyerek édesapjától, Novák Ferenctől. Laborvizsgálatokkal néhány nap múlva tudják majd kideríteni, hogy vírus vagy baktérium okozta a halálesetet.
   
Az apa azt mondta: semmiféle fejlődési rendellenessége nem volt gyermekének. Egészséges, sportos fiú volt, 2005 óta orvoshoz sem kellett vinni.
   
A boncolást végző orvos véleménye alapján azt mondta, fia nem is érezhetett semmit abból, hogy kórokozó támadta meg a szívét. Azt is a szakvélemény alapján tudja, hogy évente három-négy hasonló eset történik, amikor egy életvidám, egészséges embert minden klinikai előzmény nélkül ér a halál.

Novák Ferenc sajnálatosnak nevezte, hogy rosszindulatú híresztelések keltek szárnyra gyermekének halála kapcsán. Azt terjesztették, hogy kábítószer, alkohol vagy a számítógép ölte meg. "A világ legjobb gyereke volt" - mondta sírással küszködve az apa, hozzátéve, hogy fiát igazi sportembernek lehetett nevezni, mindene volt a foci.
   
A 13 éves nagykanizsai fiút a múlt kedden, váratlanul érte a halál. Otthonában, számítógépezés közben váratlanul az asztalra dőlt, és már nem lehetett megmenteni az életét.