A ráckevei HÉV tervezett megritkításai miatt sajnos kénytelen leszek autóval a városba menni, mert különösen télen, nem fogok 30-60 perceket állni az utasváró nélküli megállóban - írta egy olvasónk, aki szerint a tervezett változtatás "minden, csak nem ésszerűség". "Ki lehet írni Budapestre, hogy 21 óra után a város zárva!" - véli egy XV. Kerületi hölgy, aki szerint a délutáni műszakban (este 10-ig) dolgozók nem fognak tudni hazajutni Rákospalotára.

Ha megszüntetik a 61, 61E, 61gy, járatokat, akkor mivel lehet Rákoskeresztúrról közvetlenül az Örs vezér terére eljutni? - kérdezte egy helyi lakos. "A 61E járat valóban nem expressz, mivel nincs külön busz-sáv, pont addig áll a dugókban mint az autók. Tragédia, hogy naponta 3,5-4 órát kell utaznom, csak azért mert Rákoskertről Kelenföldre kell eljutnom" - írta, hozzátéve, hogy ha valóban megszüntetik a járatokat, kénytelen lesz visszaülni az autóba.

"Javaslom, tegyenek egy kirándulást Rákoskeresztúrra, próbáljanak az Elágazáson felszállni a 61E-re. Lehet, hogy az ötödikre már kapnak állóhelyet, de nem biztos" - írta egy másik rákoskeresztúri lakos. Szerint nincs miért csodálkozni, hogy az emberek kocsival járnak, hiszen olcsóbb és kényelmesebb is, mint hidegben, hóban, esőben a megállóban a menetrendet be nem tartó járatokra várni.

Egy kőbányai olvasónk szerint a városrészben az egyetlen igazán jó járat a 95-ös busz volt, ami a vonal a paraméterkönyv tervezete szerint a Stadionoktól Mádi utcáig rövidül, és jelentősen ritkul. A másik gyorsított közlekedési lehetőség erről a területről 85gy volt, amit szintén meg kívánnak szüntetni. "Gondoltak már arra, hogy a külterületen élőknek a mai árak mellett a taxi megfizethetetlen, de alkalmasint más nem lesz helyette" - vélte.

"Óbuda közlekedését teljesen tönkre akarják tenni?" - kérdezte felháborodva egy olvasónk, aki azt írta, a családjából mindenkit kedvezőtlenül érintene a változás. Olvasónk fiának reggel sokkal korábban kéne indulnia, hogy a HÉV-vel menjen a főiskolára, holott eddig a 34-esre elég volt a Flórián térig mennie. Lánya pedig az Infoparknál dolgozik, így neki az eddig háztól házig járó 86-os át kell szállnia.

Hátrányosan érinti a tervezett változtatás a Hegyvidék lakóit is. Egy olvasónk szerint a Mátyás hegy környékén lakók azért vették igénybe viszonylag kevesen a 165-ös buszt, mert eddig is ritkán járt, és többször is át kellett szállni. "Nem tudunk elmenni egy színházi előadásra, vagy koncertre, mert vagy el sem érjük az utolsó 23 órakor induló utolsó járatot, vagy fél órát vagyunk kénytelenek ülni télen a jéghideg buszban" - írta olvasónk, aki szerint a 165-ös vonalon sűríteni, nem pedig ritkítani kellene a járatokat.