Áramot, postát, autópályát és lutrit ígér Gyurcsány

Vágólapra másolva!
A Magyar Villamos Művek, a Szerencsejáték, a Magyar Posta és az Állami Autópályakezelő lehetnek benne az új tulajdonosi programban. Erről szerdán beszélt a TV2 reggeli műsorában Gyurcsány Ferenc.
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc szerint a Magyar Villamos Művek, a Szerencsejáték, a Magyar Posta és az Állami Autópályakezelő benne lehet az új tulajdonosi programban. A miniszterelnök erről a TV2 Mokka című műsorában beszélt szerdán reggel. A Volán társaságoknál nem gondolkodik ebben a konstrukcióban - mondta.

A program részleteiről annyit árult el, hogy egy ember legfeljebb egymillió forintnyi részvényt jegyezhetne, 10-15 százalékos kedvezménnyel, és jegyzéskor a teljes összeg 5 százakét, 40 ezer forintot kellene befizetnie. Gyurcsány Ferenc szerint "ha jól csinálják", akkor 4-5-8 év alatt az egymillió forintnyi részvény 5-10-20 milliót is érhet.

A kormányfő által múlt hét hétfőn bejelentett program lényege, hogy az állampolgárok kedvezményesen juthatnának még állami tulajdonban lévő vállalatok részvényeihez, azok privatizácója esetén.