Karambolozott két tűzoltóautó Somogyban

Vágólapra másolva!
Autóba szorult férfihoz hívták ki a tűzoltókat Somogy megyében, két tűzoltóautó azonban a helyszínre érve összeütközött. A balesetben megsérült egy tűzoltó is, így az autójából kimentett férfival együtt kórházba szállították.
Vágólapra másolva!

Műszaki mentéshez riasztott tűzoltóautók ütköztek Somogyban szombatra virradó éjszaka - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese, Antalicz Lóránd. Hajnali három óra előtt közúti balesethez riasztották a marcali tűzoltókat, mert a 7-es úton egy autó az út menti fának csapódott, és a sofőr beszorult a járműbe.

A két helyszínre vonuló tűzoltóautó közül az első jármű vezetője, miután meglátta a kivilágítatlan járművet az árokban, fékezett, ám az őt követő műszaki mentő sofőrje ezt későn észlelte, és hátulról belehajtott az előtte haladó tűzoltóautóba - tájékoztatott a baleset körülményeiről Antalicz Lóránd.

Heizler György megyei katasztrófavédelmi igazgató a helyszínről arról számolt be, hogy a balesetben a tűzoltóautóba szorult és megsérült egy tűzoltó, akit a társai szabadították ki, közben az erősen roncsolódott Ford Transit vezetőjét is kimentették. A tűzoltó combcsonttörést, a Ford vezetője súlyos mellkasi, valamint bokasérülést szenvedett, mindkettőjüket a marcali kórházba szállították - tette hozzá.