Nincs elmozdulás a fővárosi MSZP - SZDSZ vitában

Vágólapra másolva!
Az MSZP és az SZDSZ is változatlanul kitart eddigi álláspontja mellett, így a fővárosi Koalíciós Egyeztető Tanács keddi ülésén aligha várható a költségvetés körül kialakult koalíciós ellentét elsimulása - tudta meg  városházi forrásokból a távirati iroda.
Vágólapra másolva!

A politikusok tájékoztatása szerint a szocialisták három meghatározó városházi vezetője, Steiner Pál, Hagyó Miklós és Horváth Csaba napközben hosszasan egyeztetett Burány Sándor budapesti MSZP pártelnökkel. A szocialisták továbbra is a kórházholding elfogadásához kötik a költségvetés jövő heti elfogadását. Némi elmozdulásra az új modell ütemezésével kapcsolatban látnak lehetőséget.

Az SZDSZ tartalmilag is kifogásolja a szerintük szakmailag nem eléggé kiérlelt koncepciót, amelynek részletes kidolgozását várják Horváth Csaba főpolgármester-helyettestől. Az SZDSZ belső egyeztetésébe hétfőn este kapcsolódott be Demszky Gábor, miután hazatért külföldi útjáról.

Az MSZP és az SZDSZ eltérő álláspontja miatt múlt csütörtökön meghiúsult a fővárosi önkormányzat ez évi költségvetésének elfogadása. Előbb a szocialisták, majd a költségvetés tárgyalása előtt a szabad demokraták is eltávoztak a teremből, határozatképtelenné téve ezzel az ülést.

A vita ellenére az SZDSZ és az MSZP is a koalíciós partnerével kívánja elfogadni a költségvetést - szögezte le a közgyűlésen Demszky Gábor főpolgármester és Steiner Pál frakcióvezető.