Nemzetközi ékszer- és óraparádé a Syma csarnokban

Vágólapra másolva!
Spanyol, török, görög, lengyel, izraeli, bolgár és magyar iparművészek által készített különleges ékszerek, valamint a legdivatosabb órák láthatók vasárnap estig a Syma csarnokban, az ötödik alkalommal megrendezett Hungoro kiállításon.
Vágólapra másolva!

Nagy érdeklődésre számíthat a Cordóbai Ékszer-, Ezüst- és Óraművesek Szövetségének standja, ahol nyolc andalúziai ékszergyártó mutatkozik be érdekes stílusú munkáival. A kiállítás kapcsán a Magyar Nemesfémművesek Országos Ipartestületével szakmai együttműködési megállapodást írnak alá az ide érkező spanyol kollégák.

Nem hiányzik idén sem a kiállításról Európa egyik legnagyobb gyémánt- és ékszerközpontja, a szentendrei Caprice International sem.

A standokon igazi ritkaságok is láthatók: régi karkötők, sokmilliós ékszercipők, táskák és gyűrűk, de olyan darabok is, amelyek viszonylag megfizethetők.

A növekvő érdeklődésnek köszönhetően az idén 46 magyar és 13 külföldi kiállító 1250 négyzetméteren vonultatja fel a legújabb ékszer- és óradivatot.

Jelen vannak a szakképző iskolák is, amelynek standjain bemutatkozhatnak a jövő fiatal tehetségei, ugyanakkor a látogatók beleshetnek az ékszerkészítés munkafolyamataiba.

A kiállításon konferenciák is zajlanak a szakmát érintő legfontosabb kérdésekről.