Verekedett egy szavazó Szabolcsban

Vágólapra másolva!
Ittas állapotban megütötte a szavazatszámláló bizottság egyik delegáltját egy választópolgár a szabolcsi Encsencsen. A verekedő szavazó ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt indul eljárás.
Vágólapra másolva!

A szavazóhelyiségben nem sokkal fél három előtt jelent meg rokonságával a választópolgár és ittas állapotban "a szavazás céljára vonatkozó kijelentéseket tett". A szavazatszámláló bizottság öt tagja próbálta csendesíteni, de ekkor az egyik delegált ellen fordult és hevesen gesztikulálva szándékosan jobb arcfélen ütötte.

Ezután a szavazófülkébe ment, majd onnan a rokonsága támogatásával, szitkozódás közepette elhagyta a szavazóhelyiséget. A szavazókör bejáratánál az oda érkező helyi választási iroda vezetőjét és gyermekét megöléssel fenyegette meg.

A helyi választási iroda vezetője értesítette a történtekről a Nyírbátori Rendőrkapitányság ügyeletes parancsnokát. A szavazatszámláló bizottság elnöke a történtek gyors lefolyása miatt nem függesztette fel a szavazást.

Fedor Rita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője azt mondta, hogy a verekedő szavazó ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt indítanak eljárást. A pofozkodót már keresik a rendőrök.