Nobilisé az InfoRádió is

Vágólapra másolva!
A Közép-Európai Média Zrt. megvásárolta az InfoRádió Kft. száz százalékos tulajdonrészét, és ezzel az FM 95.8-as budapesti regionális frekvencián sugárzó egyetlen magyarországi hírrádió és az inforadio.hu internetes hírportál kizárólagos tulajdonosa lett.
Vágólapra másolva!

Az ügyletet kommentálva Spéder Zoltán, a Közép Európai Média Zrt. igazgatóságának elnöke elmondta: szakmailag és üzletileg is sikeres, műfajteremtő vállalkozásnak tartja az InfoRádiót és az általa üzemeltetett internetes hírportált.

Spéder szerint rádió megvásárlása jól illeszkedik a pénzügyi médiavállalkozások piacán jelentős pozíciókkal bíró Nobilis Kristóf érdekeltségi körébe tartozó Közép Európai Média fejlődési stratégiájába, hiszen a hírrádió és a hírportál - eddigi értékeinek megtartása mellett - a csoport többi tagjával kialakítható szakmai és üzleti szinergiák révén jelentősen hozzájárulhat a társaság organikus növekedéséhez, a több platformon történő hír és információszolgáltatáshoz. Az InfoRádió Spéder szerint megtartja szakmai önállóságát.

Az InfoRádió Kft. 2000-ben kezdte meg a rádiós műsorszolgáltatást, internetes hírportálját 2006 januárjában indította útnak. A Szonda-Ipsos-GfK felmérései szerint az FM 95.8-as budapesti regionális frekvencián sugárzó csatorna 2007-ben naponta átlagosan mintegy 100 ezer hallgatót vonzott, hallgatói elsősorban az üzleti és politikai döntéshozók, véleményformálók közül kerülnek ki, és a budapesti regionális rádiók között ebben a célcsoportban évek óta piacvezető.

Közép Európai Média-érdekeltségek

Index.hu

hírportál

Velvet.hu

online bulvármagazin

Totalcar.hu

online autós magazin

Portfolio.hu

online gazdasági újság

Bookline.hu

e-kereskedelmi portál

C-travel.hu

utazási portál

eNyelviskola.hu

internetes nyelvtanulás

Napi Gazdaság

gazdasági napilap

napi.hu

internetes portál

ETARGET

internetes célzott reklám



Az InfoRádió az elmúlt hét évben nyereségesen gazdálkodott, külső adóssága nincs, fejlesztéseit saját forrásból valósítja meg.A megvásárolta többek között az alapító-többségi tulajdonos, Mészáros László érdekeltségeihez tartozó, londoni Achilles Investment Ltd. eddigi többségi üzletrészét.

A Közép Európai Média és Kiadó Zrt. a mostani tranzakcióig elsősorban a magyar és közép-európai regionális internet piacon rendelkezett érdekeltségekkel, de megvásárolta többek között az alapító-többségi tulajdonos, Mészáros László érdekeltségeihez tartozó, londoni Achilles Investment Ltd. eddigi többségi üzletrészét.