Kamaszt gyanúsítanak az aggastyán megölésével

Vágólapra másolva!
Egy 15 éves fiút gyanúsít a rendőrség azzal, hogy tavaly novemberben megölt egy 93 éves asszonyt Szalonnán. A kamasz annyit ismert el, hogy betört az idős nőhöz, de azt tagadja, hogy bántalmazta volna őt.
Vágólapra másolva!

A rendőrség egy 15 éves helyi lakost gyanúsít a tavaly novemberben, a Borsod megyei Szalonnán történt emberölés elkövetésével - közölte Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A szendrői rendőrőrs birtokába jutott információk alapján a megyei főkapitányság még pénteken gyanúsítottként hallgatott ki egy 15 éves szalonnai fiút az őszi gyilkosság ügyében. Kihallgatása során a kamasz elismerte, hogy 2007. november 10-én éjszaka behatolt a 93 éves idős asszony családi házába, aki másnap életét vesztette. A házban értékek után kutatott, majd onnan különböző használati tárgyakat tulajdonított el. A fiú kihallgatása során tagadta, hogy a sértettet bántalmazta volna - mondta Gaskó Bertalan.

Az eddig beszerzett orvos szakértői véleményre és az eljárás során felmerült egyéb adatokra tekintettel a gyanúsított szabadlábon védekezik - tette hozzá a szóvivő.

Gaskó emlékeztetett arra, hogy tavaly november 11-én a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szalonnán szomszédja bukkant rá egy 93 éves, láthatóan sérült asszonyra. A szomszéd értesítette a mentőket, azonban a helikopteren érkező segítség már nem tudta megmenteni az idős nő életét.

A lefolytatott helyszíni szemle, s az ahhoz kapcsolódó elsődleges orvosi vélemény alapján nem volt kizárható, hogy az idős nőt bántalmazták, így halála "ok-okozati összefüggésben lehetett sérüléseivel".