Árammal akartak tolvajt fogni Pécsett

Vágólapra másolva!
Emberölés előkészülete miatt indított eljárást a rendőrség egy pécsi telephely tulajdonosa ellen, aki áramcsapdával akart tolvajt fogni. Egyelőre nem tudni, hogy a szerkezet tényleg megölhetett-e volna valakit.
Vágólapra másolva!

Egy 55 éves pécsi férfi megelégelte, hogy tolvajok többször vittek el kábeleket az ipari eszközök tárolására szolgáló telephelyéről, ezért úgy döntött, maga fogja el az elkövetőket. Vaselemekből és 380 voltos ipariáram-csatlakozóból a telephely útját eltorlaszoló csapdát készített, hogy a bűnözők így megérintsék a szerkezetet, ha hozzá akarnak jutni zsákmányukhoz - mondta el Zsobrák Péter, a baranyai rendőrség sajtóreferense szerdán.

A rendőr százados hozzátette: a tulajdonos tolvajt nem fogott, viszont újra betörtek hozzá ismeretlenek és rézkábeleket vittek el tőle. Amikor a férfi kedden jelentette az újabb lopást, a helyszínre érkezett rendőrök megtalálták az áramcsapdát, és vizsgálatot indítottak az ügyben. Emberölés előkészülete miatt indult eljárás.

Zsobrák Péter közölte, egyelőre nem tudni, hogy a szerkezet alkalmas volt-e emberélet kioltására, s azt sem, áram alatt volt-e a lopás idején, vagy korábban bármikor.

A jog szerint durván aránytalan, ha a vagyon védelme érdekében tett intézkedések emberélet kioltására irányulnak, ezért ha a telephely-tulajdonos bűnössége beigazolódik, a bíróság akár több év szabadságvesztéssel is sújthatja - jegyezte meg a sajtóreferens.