Büntettek a rendőrök a kamionos tüntetésen

Vágólapra másolva!
37 sofőrt büntettek meg a rendőrök a keddi kamionos demonstráción, mert nem tartották be a KRESZ előírásait. A rendőrök összesen 462 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki.
Vágólapra másolva!

A KRESZ megsértése miatt 37, a fővárosi behajtási díjak miatt demonstráló fuvarozóval szemben intézkedtek a rendőrök kedden - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán.

Kedden délelőtt 9 és este 6 óra között a közúti fuvarozók egyik szervezete figyelemfelhívó céllal kamionokat vonultatott fel a Hungária körút Árpád híd és Lágymányosi híd közötti szakaszán.

A rendőrség munkatársai fokozott figyelemmel kísérték az akciót, és ha szükséges volt, intézkedtek a közlekedés rendjének fenntartása, a KRESZ betartása érdekében - áll a rendőrség közleményében. Összesen 37 fuvarozóval szemben intézkedtek, és 462 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki, 22 esetben tettek szabálysértési feljelentést.

Demszky Gábor főpolgármester a fuvarozók tiltakozása kapcsán elmondta: a környezet védelmét, a levegő tisztaságát kiemelten fontosnak tartja a város vezetése, ezért a fuvarozók nyomására sem áll el attól a céljától, hogy élhetőbbé váljon Budapest; így érdemben nem módosítják a Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülésén a nehézgépjárművek behajtási szabályait.

Elmondta, hogy a fuvarozókkal folytatott egyeztetések alapján a módosítások közt szerepel az esetenkénti 10 vagy 20 százalékos díjcsökkentés éppúgy, mint a célforgalommal megközelíthető területek kibővítése, illetve az engedélyek 8 napos kiadási idejének a felére csökkentése.