Már Szolnokon sem kell vizitdíjat fizetni

2008.03.19. 16:53

A szolnoki Hetényi kórházban csütörtöktől nem kell vizitdíjat és kórház napidíjat fizetni. A kieső négymillió forintot a megyei önkormányzat állja a működési tartalékból.

Nem kell vizitdíjat és kórházi napidíjat fizetni csütörtöktől a betegeknek a szolnoki Hetényi kórház és rendelőintézetben, a március hátralévő napjaiban emiatt keletkező bevételkiesést a megyei önkormányzat pótolja - jelentette be Fejér Andor, a megyei közgyűlés elnöke. Az elnök - miközben kikapcsolta a kórházban az egyik vizitdíjautomatát - elmondta: a március 9-ei ügydöntő népszavazáson a megyében 132 ezer voksoltak arra, hogy ezt a két díjat el kell törölni. Ezért úgy döntöttek, holnaptól eltekintenek a fizetéstől.

A kieső összeget az önkormányzat idei költségvetése működési tartalékának terhéből átutalja a kórház-rendelőintézetnek. Újságírói kérdésre úgy válaszolt, hogy ez várhatóan 4-4,5 millió forint közötti összeg kifizetését jelenti az önkormányzatnak. Fejér Andor hangsúlyozta: csak ebben a hónapban fizet az önkormányzat, áprilistól az ország költségvetéséből kell ezeket a kieső összegeket pótolni.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében az ügydöntő népszavazást követően már három településen, Jászladányban, Jászszentandráson és Tiszatenyőn, felfüggesztették a vizítdíj szedését, s az orvosok kieső bevételét az önkormányzatok pótolják.

KAPCSOLÓDÓ CIKK