Önként jelentkezett az egyik rendbontó

Vágólapra másolva!
Feladta magát a március 15-i rendbontás egyik résztvevője, akinek képét nemrég tette közzé a rendőrség. A férfi önként jelentkezett, hivatalos személy elleni erőszak miatt indult ellene eljárás. Közben beismerte tettét az a férfi, aki lerugdosta a Petőfi szoborról a Demszky Gábor által elhelyezett koszorút.
Vágólapra másolva!

Önként jelentkezett a rendőrségen egy férfi, akit a március 15-i rendbontással kapcsolatban keresett a rendőrség - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken. A férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárás. A rendőrség korábban hat, a március 15-i rendzavarásban részt vevő személy azonosításában kérte a lakosság segítségét, és ennek érdekében nyomravezetői díjat is kitűztek. Közülük jelentkezett az egyik keresett férfi pénteken önként jelentkezett a Budapesti Nyomozó Ügyészségen, a többieket továbbra is keresik.

Március 15-én több száz rendbontó randalírozott Budapesten, a Józsefvárosban. A főként fiatalokból álló tömeg a Blaha Lujza térről indult, ahol a Nemzeti Önvédelmi Mozgalom és több radikális szervezet tartott bejelentett rendezvényt. Budaházy György felszólítására a résztvevők közül többen megindultak a Művészetek Palotájához, ahol Gyurcsány Ferenc miniszterelnök mondott ünnepi beszédet. Az arcukat sállal eltakaró, csuklyás kabátot viselő fiatalok útjuk közben többször összecsaptak a rendőrökkel, és rátámadtak újságírókra is.

Szintén pénteken számolt be a rendőrség arról, hogy beismerte tettét az a férfi, aki március 15-én lerugdosta Demszky Gábor főpolgármester Petőfi szobornál elhelyezett koszorúját. Az esetet az egyik kereskedelmi televízió munkatársai rögzítették, a férfit a Március 15. tértől nem messze a rendőrök igazoltatták. A 41 éves férfi ellen garázdaság megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség. Mivel kihallgatása során beismerte a bűncselekmény elkövetését, így bíróság elé állítják, vagyis gyorsítva tárgyalják az ügyét.