Nagy mennyiségű marihuanát találtak a vámosok

Vágólapra másolva!
Közel 25 millió forint értékű marihuanát találtak szombaton a vámosok egy szerb férfi autójában Tompánál. A menetlevél szerint a teherautó acélárut szállított volna Legyelországba. A férfit őrizetbe vették, a hatóságok pedig a címzettek után nyomoznak.
Vágólapra másolva!

Huszonötmillió forint értékű marihuánát találtak szombaton a kábítószer-kereső kutyák a tompai határátkelőhelyen egy szerb tehergépkocsiban - közölte vasárnap a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője.

Sipos Jenő elmondta: a tompai vámhivatalnál egy szerb állampolgár teherkocsijával jelentkezett belépésre, a papírok szerint acélárut szállított volna Lengyelországba. A pénzügyőrök alapos vizsgálata után a kábítószer-kereső kutyák a kocsi jobb- és baloldali szerszámosládájában, valamint a vezetőfülke hátsó részében is találtak kábítószert. Összesen 20 csomagban 11 kilogramm marihuána volt elrejtve, az értéke körülbelül 25 millió forint.

A vámosok a kábítószert lefoglalták, a sofőrt pedig őrizetbe vették. A nyomozás során megvizsgálják, honnan származik a kábítószer, kik lettek volna a címzettek, illetve azt is, hogy van-e magyarországi kapcsolata a szerb férfinek - ismertette a szóvivő.