Magyarázkodik a halasi MSZP az eltévedt Gyurcsány-levél miatt

Vágólapra másolva!
A tagrevízió után is maradhattak fiktív tagok a kiskunhalasi MSZP-alapszervezetben - állítja egy helyi fideszes képviselő. Szerinte olyanok is kaptak levelet Gyurcsány Ferenctől, akik nem tudnak róla, hogy párttagok lennének. Az MSZP helyi alelnöke szerint csak adminisztrációs hibáról van szó.
Vágólapra másolva!

Kiskunhalason olyan emberek is kaptak Gyurcsány Ferenc pártelnöktől levelet, akik nem tudtak arról, hogy az MSZP helyi szervezetének tagjai lennének - közölte Halász Balázs kiskunhalasi fideszes önkormányzati képviselő az MTI-vel. "Erős a gyanú, hogy továbbra is vannak fiktív tagok az MSZP kiskunhalasi szervezetében, mert többen eljuttattak hozzánk olyan leveleket, melyekben Gyurcsány Ferenc pártelnök arra kéri a tagokat, hogy minősítsék az MSZP politikáját" - mondta.

Jekő Attila, az MSZP kiskunhalasi szervezetének alelnöke az MTI megkeresésére elmondta, adminisztrációs hiba miatt kaptak levelek többen, akik a tavaly elvégzett tagrevízió előtt még a tagnyilvántartásban szerepeltek. "Az MSZP-szóróanyagokat terjesztő külső cég még valószínűleg nem kapta meg a tagrevízió utáni hivatalos tagnévsort, ezért fordulhatott elő, hogy azok is kaptak a pártelnök aláírásával küldött levélből, akik korábban a tagnyilvántartásban szerepeltek."

Az MSZP kiskunhalasi szervezetének az előzetes letartóztatásban lévő Zuschlag János volt az elnöke, aki több száz főt léptetett be a pártba. Az MSZP országos központja tagrevíziót rendelt el, és Szekeres Imre, az MSZP alelnöke jelenlétében 2007 decemberében 104 taggal újjáalakult a helyi szervezet. A tisztújításon Várnai Lászlót, a város polgármesterét választották meg elnöknek, de a taggyűlésen csak mintegy ötvenen szavaztak.

A kiskunhalasi központú, 8-as számú országgyűlési választókerületben lévő négy település szervezetében van összesen 104 tag, melyek közül a városi szervezetnek 70 tagja van, közülük ötvenen szavaztak a tisztújításon - mondta Jekő. Az MSZP tagjai március 15-től kaptak levelet, az "országos véleménynyilvánító pártszavazás" keretében, melynek eredményét ezen a héten összesítik.