Újabb bérköveteléssel állt elő a VDSZSZ

Vágólapra másolva!
Változatlanul nincs megállapodás a MÁV és a VDSZSZ között. A keddi tárgyaláson a szakszervezet újabb követeléssel állt elő, amit a vasúttársaság irreálisnak és jogtalannak tart.
Vágólapra másolva!

Ismét eredménytelenül zárult az egyeztetés a MÁV Zrt. és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) között a szakszervezet bérköveteléséről, a sztrájk alatt nyújtandó még elégséges szolgáltatásról, illetve a 38 vasúti mellékvonal ügyéről.

Bárány Balázs, a VDSZSZ alelnöke a tárgyalás után elmondta: egy hét múlva folytatják az egyeztetést a MÁV-val. Bárány közölte: a kormány erre az évre lerontott inflációs előrejelzése miatt a szakszervezet kiterjesztette az egyeztetés témáját azzal, hogy a többi vasutas szakszervezet és a MÁV között 2008-ra megállapodott 6,9 százalékos bérfejlesztés további 1,1 százalékkal emelkedjen.

Singulinszki Tibor, a MÁV szóvivője szerint a VDSZSZ többlet bérkövetelése irreális, jogtalan, és a MÁV továbbra sem engedhet abból az álláspontjából, hogy a MÁV Cargo privatizációs bevételeit szétosszák.

A szakszervezeti vezető elmondta, hogy szerdán a VDSZSZ az érintett vasúti társaságok érdekképviseleti küldötteivel kibővített országos választmányi ülést tart, amelyen értékelik az elmúlt hetek sztrájkkal kapcsolatos és a munkáltatókkal folytatott tárgyalások fejleményeit, eredményeit.

A VDSZSZ sztrájkbizottsága ezt követően ül össze és hoz döntést a sztrájk esetleges folytatásáról. Sigulinszki közölte: a jövő héten esedékes munkaügyi egyeztetésre a MÁV és az érintett vasúti társaságok előterjesztik, hogy milyen elemzéseket tudnak bemutatni a kritikus 38 vasúti mellékvonal forgalmával kapcsolatosan.