Leköpte tanárát egy diáklány Somogyban

Vágólapra másolva!
Egy kaposvári középiskolában azt fontolgatják a tanárok, nem tanítanak többé abban az osztályban, ahol egy diáklány szerintük ellehetetleníti az oktatást - olvasható a Somogyi Hírlapban. A lány ellen már indult fegyelmi eljárás, de a törvényes képviselője megakadályozta, hogy másik iskolába helyezzék át.
Vágólapra másolva!

Egyik tanárát lekurvázta, a másikat leköpte egy diáklány a kaposvári Széchenyi kereskedelmi és vendéglátó-ipari középiskolában. Az intézményben már teljesen elfajult a helyzet, a tanárok azt fontolgatják, nem tanítanak egy bizonyos osztályban, ahol az egyik diáklány szerintük lehetetlenné teszi a normális oktatást, s még a legalapvetőbb iskolai normákat sem tartja be - írta csütörtökön a Somogyi Hírlap.

Kezelhetetlen nemcsak pedagógiailag, de emberileg is - mondta a lányról az osztályfőnöke. A többi tanár is hasonló problémákra panaszkodott, így a lány ügyében már tavaly fegyelmi tárgyalást tartott az iskola. Mivel tanköteles korú, egyszerűen kizárni nem lehetett - gondoskodni kellett egy befogadó intézményről. A kadarkúti középiskola át is
vette volna, ám a lány törvényes képviselője bíróságon támadta meg a határozatot, s a grémium neki adott igazat.

A fiatal lány az osztálytársait is terrorizálja. Meggyújtotta egyik társa haját, elvette osztálytársai telefonját, s pirosra festett tamponnal dobálta a tanárt - olvasható a megyei napilapban.