NATO-elismerést kap az Irakban megsérült magyar katona

2008.03.27. 10:46

Kitüntetésre terjesztették fel elöljárói azt a magyar katonát, aki kedden megsebesült Irakban. A NATO azért jutalmazza meg, mert miután megsérült, még iraki sebesült katonák segítségére sietett.

Helytállásáért NATO-elismerésre terjesztették fel az Irakban kedden megsérült magyar katonát a NATO Kiképző Központjának elöljárói. A magyar katona azért kapja az elismerést, mert saját sérülése ellenére nyújtott segítséget az iraki katonáknak - közölte a Honvédelmi Minisztérium médiaosztálya csütörtökön az MTI-vel.

A magyar egyenruhás kedden szenvedett könnyebb sérülést Irakban, amikor kedden robbanás történt az Al-Rustamiyah Bázison. A robbanásban négy iraki katona is megsérült.
   
A magyar katona, aki szakképesítésén kívül, úgynevezett MEDIC (harctéri felcser) képzettséggel is rendelkezik, azonnal a sérült iraki katonák segítségére sietett, és megkezdte állapotuk stabilizálását.
   
A mentők kiérkezéséig ellátta sebeiket, majd az iraki katonákat kórházba szállították. A magyar katona csak ezután - kiérkező társai figyelmeztetésére - vette észre saját felkari, könnyebb sérülését, melyet a helyszínen elláttak, majd tovább folytatták a szolgálatteljesítést.
   
Magyarország mintegy húsz katonával vesz részt a NATO iraki kiképző missziójában.

KAPCSOLÓDÓ CIKK