Megtalálták az Orbánt fenyegető férfit

Vágólapra másolva!
Megtalálta a rendőrség azt a férfit, aki szombaton e-mailben merénylettel fenyegette meg Orbán Viktort, a Fidesz elnökét. A férfi azt vallotta, jó szándékból küldte a levelet. A Fidesz székháza és egyik irodája előtt a napokban robbanótöltet nélküli gránátokat is találtak.
Vágólapra másolva!

Szombaton e-mailben megfenyegették Orbán Viktort, a Fidesz elnökét. A merényletre figyelmeztető levelet a Budapesti Rendőr-főkapitányság központi e-mail címére küldték el - jelentette be szombaton Cser-Plakovics András, a Fidesz helyettes szóvivője. A rendőrség megerősítette a fenyegetés tényét, de annak tartalmáról nem árult el részleteket.

A fenyegetéssel gyanúsítható férfit vasárnap hajnalban megtalálta a BRFK. A 47 éves férfi meghallgatása során elmondta, hogy a levelet jó szándékból küldte, tájékoztató jellegűnek szánta, mivel egy beszélgetés véletlen fültanúja volt. A rendőrség tovább vizsgálódik.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szolidaritásáról biztosítja a Fidesz politikusait az elmúlt napokban őket ért atrocitások miatt - közölte szombaton Daróczi Dávid kormányszóvivő. Pénteken ugyanis a Fidesz Lendvay utcai székházánál és a párt Cukor utcai irodájának bejárata előtt is robbanótöltet nélküli gyakorlógránátot találtak.

A miniszterelnök felkérte az igazságügyi, valamint a polgári titkosszolgálatokat felügyelő minisztert, hogy utasítsák az általuk felügyelt szervezeteket a demokratikus rendszer alapértékeinek fokozottabb védelmére - közölte a kormányszóvivő szombaton.