Előzetesben a halálra vert kaposvári kisfiú apja

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba került az a kaposvári férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy halálra verte hároméves kisfiát. A család többi gyerekét ideiglenesen állami gondozásba vették.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyezte hétfőn a bíróság azt a kaposvári férfit, akinek hároméves kisfia - a rendőrség megalapozott gyanúja szerint - az apa bántalmazásának következtében vesztette életét március 25-én - közölte Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A férfi a gyerek halála után eltűnt, a rendőrök péntek délután fogták el a város egyik külterületén. Halált okozó testi sértés miatt indult ellene eljárás.

Az apa korábban már többször volt büntetve gyermekei bántalmazása miatt. Az anya ezért is költözött négy gyermekével néhány hónapja egy dombóvári családotthonba, de a húsvéti ünnepekre visszajöttek Kaposvárra, hogy együtt legyen a család. Az MTI értesülése szerint a három gyermeket ideiglenesen állami gondozásba vették addig, amíg a rendőrségi és a gyámhatósági vizsgálat lezárul. A gyámhivatali eljárást Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter rendelte el, ennek eredményeiről várhatóan a jövő héten számolnak be.