Helikopterről szórtak cigányviccet a romatelepre

Vágólapra másolva!
Papírlapra fénymásolt cigányviccet szórtak egy helikopterről a szolnoki romatelepre még pénteken. A helybeliek megijedtek, mert Szolnokon eddig sosem volt konfliktus a cigányok és nem cigányok között. A romagyerek haláláról szóló viccet alá is írta az eddig ismeretlen Szolnoki Roma Ellenes Társaság.
Vágólapra másolva!

Még péntek kora délután történt, hogy a szolnoki Motor út felett elhúzott egy helikopter, amelyről valakik durva cigányviccet tartalmazó papírlapokat szórtak a romatelep lakóira. "Megijedtek, de megnyugtattam a kedélyeket" - közölte az [origo]-val Kozák Ferenc, a helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke.

A helyiek el is raktak a papírlapból, amelyen egy roma kisgyerek haláláról szóló vicc volt olvasható. A pár centis fecnit alá is írták: Szolnoki Roma Ellenes Társaság. Kozák még sosem hallott róluk, mint mondta, Szolnokon nagyon jó a romák viszonya a többségi lakossággal csakúgy, mint a polgármesterrel és a rendőrséggel is.

Kozák szerint a polgármester azonnal segítséget ígért, emiatt nem is tettek rendőrségi feljelentést, ám a városi kapitány szintén megígérte neki, hogy kiderítik, ki állhat a példátlan akció mögött.

A városi önkormányzat sajtósa, Pókász Endre is azt mondta az [origo]-nak, hogy "megdöbbentő és elítélendő" az akció. A városban egy ideje jól működő programot indított az önkormányzat a Motor úti telep szemétmentesítésére, s mint mondta, nem volt eddig semmi hasonló konfliktus Szolnokon.

Arra vonatkozóan viszont egyelőre nem tudott semmit mondani Pókász, hogy péntek délután óta kiderült-e valami az esettel kapcsolatban.