Trágárság miatt bírálják az újbudai polgármestert

Vágólapra másolva!
A YouTube videómegosztó oldalon videofelvételek terjednek egy újbudai testületi ülésről, amelyen a szocialista polgármester, Molnár Gyula bekapcsolt mikrofon mellett, még az ülés előtt trágár szavakat mondott. Molnár elnézést kért.
Vágólapra másolva!

Bocsánatkérésre szólította fel a Fidelitas Újbuda polgármesterét, Molnár Gyulát, amiért trágár kifejezéseket használt egy testületi ülés előtt. A szocialista polgármester mikrofonja be volt kapcsolva, bár az ülés még nem kezdődött meg, mikor más trágár megjegyzések között faszkalapnak nevezte Lakos Imre SZDSZ-es alpolgármestert. A felvétel felkerült a YouTube videómegosztó oldalra, de Újbuda hivatalos honlapjáról is elérhető - mondta el Sölch Gellért, a Fidelitas XI. kerületi elnöke.

Schneller Domonkos, a Fidelitas budapesti elnöke szerint az, amit Molnár a testületi ülésen tesz, az közéleti tevékenységének részét képezi még akkor is, ha nem a nyilvánosságnak szánta megjegyzéseit (Molnár nem az ülésen káromkodott a felvételek szerint, hanem a testületi ülés előtt, négyszemközt tett trágár megjegyzéseket a közelében ülőknek).

"Természetesen a felvételeken hallható kifejezésekért nem csak Lakos Imrétől, de mindenkitől elnézést kérek" - reagált Molnár Gyula a Fidelitas közleményére szerda koradélután. Az [origo]-nak írt levélben a polgármester ugyanakkor kritizálta a Fidelitas lépését. "Nem értem, hogy miért ők reagálnak más helyett, nem rájuk tettem a megjegyzést, hanem Lakos Imrére, akivel az ügyet természetesen azóta tisztáztam" - írta. Molnár szerint egyébként a hangokat utólag megváltoztatták a felvételen, felerősítették a szavait, amelyeket az eredeti anyagon alig lehetett hallani.

A polgármester levelében kitért arra is, hogy az interneten többszáz órányi felvétel található testületi ülésekről és azok szüneteiről. "Ebben a hatalmas, vágatlan anyagban sikerült néhány másodpercnyi kifogásolható szóhasználatú magánbeszélgetést találni" - kommentálta a Fidelitas közleményét. "Ehhez a szorgalmas és alapos munkához gratulálok" - jegyezte meg ironikusan, majd azzal zárta a levelét, hogy "kicsit talán hasznosabb munkát" kívánt a Fidelitasnak.