Lemondott a szabolcsi közgyűlés elnöke

Vágólapra másolva!
Lemondott tisztségéről Fülöp István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzati Közgyűlés elnöke, a Fidesz országggyűlési képviselője. A politikus azt mondta, több időt akar szánni képviselői munkájára.
Vágólapra másolva!

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat csütörtöki ülésén Kozma Péter alelnök jelentette be, hogy Fülöp István közgyűlési elnök távozik posztjáról. Fülöp István, aki a 2006-os önkormányzati választás óta töltötte be az elnöki tisztséget, az ülésen felolvasott levelében a törvényben biztosított lehetőségre hivatkozva jelentette be lemondását, konkrétan az okot nem nevezte meg.

Az MTI munkatársának a politikus azt mondta: a jövőben több időt szeretne tölteni országgyűlési választókerületében, hogy még hatékonyabban segíthesse a mátészalkai körzet gondjainak megoldását. Hozzátette: elhatározását egyeztetette a Fidesz országos vezetőivel, akik megértették döntését és biztosították arról, hogy a 2010-es választáson is jelöltje lesz a pártnak Mátészalka térségében.

A szabolcsi képviselő-testület csütörtöki ülésén már meg is választotta új elnökét, Seszták Oszkárt, az eddigi alelnököt. A 43 éves politikus 30:15 arányú szavazattal lett térségi önkormányzati vezető. Seszták Oszkár 1989 és 2006 között a Fidesz megyei irodavezetője volt, és a nyíregyházi, valamint a megyei önkormányzati közgyűlés választott tagjaként is tevékenykedett.