Tizenhárman pályáznak az MTV elnöki posztjára

Vágólapra másolva!
Összesen tizenhárman vásárolták meg a Magyar Televízió elnöki pályázatának csomagját, de csak hatan járultak hozzá nevük közzétételéhez - közölte a Magyar Rádió. A kuratóriumnak június 3-ig kell döntenie a pályázókról.
Vágólapra másolva!

Rudi Zoltán volt tévéelnökön kívül Baló György műsorvezető, Bródy Gábor, Hammer Ferenc médiakutató, Havasi János és Pehi László, az MTV egykori nyugat-dunántúli stúdióvezetője járult hozzá neve közzétételéhez az MTV elnöki posztjára pályázó 13 jelölt közül - közölte a Magyar Rádió.

Az MTV elnöki posztjára kiírt pályázat első fordulója február 12-én eredménytelenül zárult, miután a posztra jelölő kuratóriumi elnökség tíz tagja közül csak ketten adtak le érvényes voksot. A tisztségért hárman versengtek: Rudi mellett Hammer Ferenc médiakutató és Szabó Stein Imre, aki korábban az MTV és kereskedelmi csatornák menedzsmentjében is helyet kapott.

A kuratórium ellenzéki delegáltjai már korábban bejelentették, hogy egyik pályázót sem támogatják. Így viszont a tíztagú - fele-fele arányban kormánypárti és ellenzéki delegáltakból álló - testületben egyik aspiránsnak sem volt esélye megkapni a voksok kétharmadát. Az eredménytelenség miatt új pályázatot kellett kiírni.

A jelentkezők május 5-én adhatják le az induláshoz szükséges dokumentációt. Az indulók május 19-e és 21-e között vázolhatják majd személyesen is elképzeléseiket a kuratórium előtt, a testületnek pedig június 3-ig kell döntenie a kérdésben.