Veszélyes hulladékot találtak a Békés megyében

Vágólapra másolva!
A Zöld Kommandó ellenőrei 15 tonna veszélyes kórházi és egyéb hulladékot, fecskendőket, leselejtezett számítógépeket, faxokat, régi laboratóriumi műszereket, felirat nélküli hordókban vegyszereket és üres, veszélyes anyagok tárolására szolgáló műanyag konténereket találtak a Békés megyében, az okányi SAPEX Kft. telephelyén házkutatás közben szerdán.
Vágólapra másolva!

A budapesti XXII. kerületi kapitányság munkatársai szerdán a Tiszántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség gyulai kirendeltségének munkatársaival közös házkutatást tartottak az okányi SAPEX Kft. Telephelyén, mert a cég budapesti telephelyén nagy mennyiségű veszélyes hulladékot találtak.

Az okányi telephelyen az egyik épület földszintjén és a padlás területén mintegy 15 tonna mennyiségű fertőzésveszélyes kórokozókat tartalmazó veszélyes kórházi hulladékot, injekciós tűket találtak a hatósági emberek. A telephelyen voltak még leselejtezett számítógépek, faxok, régi laboratóriumi műszerek, felirat nélküli hordókban vegyszerek, illetve üres veszélyes anyagok tárolására szolgáló műanyag konténerek is.

A környezetvédelmi felügyelőség azonnal végrehajtandó határozatot adott ki a SAPEX Kft. részére, amelyben 48 órán belüli ártalmatlanításra szólítja fel a telephely vezetőjét. Így az köteles a saját költségén a veszélyes hulladékot égetőbe szállítani és megsemmisíteni. Amennyiben ez nem történik meg, a felügyelőség a vízügyi igazgatósághoz fordul, és a segítségét kéri a veszélyes hulladék elszállíttatásához.