Elárverezték a terézvárosi korrupciós botrányban érintett üzletet

Vágólapra másolva!
550 millióért vált meg egy hétfői árverésen a terézvárosi önkormányzat a kerületi korrupciós botrányban érintett üzlethelyiségtől - írta a keddi Blikk. Az üzlet volt bérlője - akitől korábban állítólag kenőpénzt akart kérni a kerületi vagyonkezelő azóta már letartóztatott igazgatója -, bírósághoz fordul, mert szerinte jogtalan volt az elárverezés.
Vágólapra másolva!

Hétfőn elárverezték azt a terézvárosi üzlethelyiséget, amellyel kapcsolatban korrupciós botrány robbant ki korábban a kerületben - számolt be róla a Blikk keddi száma.

Az üzlet bérlője, Berecz Károly azt állította, hogy K. Péter, a kerületi vagyonkezelő igazgatója 18 millió forint kenőpénzt kért tőle azért, hogy megvásárolhassa az ingatlant, bérlőből tulajdonos legyen. Berecz fizetés helyett hangfelvételt készített az állítólagos zsarolásról. A Nemzeti Nyomozó Iroda ezután letartóztatta a vagyonkezelő igazgatóját. K. Péter február óta előzetes letartóztatásban van.

A hétfői árverést Berecz szerint arra hivatkozva tartották meg, hogy százmillió forintos bérleti tartozása volt. A bérlő azt mondta a Blikknek, hogy ki akarta fizetni a tartozást, és ő akarta volna megvenni az üzletet. Úgy tudja, elővásárlási joga is lett volna. Berecz bírósághoz fordul, mert szerinte jogtalan volt az elárverezés.

A licitáláson végül néhány perc alatt, a 270 milliós kikiáltási ár majdnem kétszereséért, 550 millióért elkelt az ingatlan. Verók István kerületi polgármester a Blikknek úgy nyilatkozott, hogy az önkormányzat számára ez volt a legjobb megoldás. Verók tájékoztatása szerint a bérleti jogviszonyt tavaly december 31-i hatállyal felmondták, amiért Berecz nem rendezte a tartozását, így nem lehet szó elővásárlási jogról, hiszen a férfi már nem bérlő. A polgármester megjegyezte, hogy a tartozásnak egyébként büntetőeljárás lesz a következménye.