Felfüggesztettet kapott a quadozó fiú apja

Vágólapra másolva!
10 hónap felfüggesztett börtönt kapott az az apa, aki kilencéves fiának megengedte egy quad motor vezetését. A fiú elvesztette az uralmát a quad felett, felborult vele, és sérülései következtében később a kórházban meghalt.
Vágólapra másolva!

Első fokon 10 hónap, két évre felfüggesztett fogházbüntetésre és a vezetéstől való kétéves eltiltásra ítélte a Zalaegerszegi Városi Bíróság azt az apát, aki tavaly ősszel átengedte kilencéves gyermekének egy quad motor vezetését. A fiú felborult a motorral és a kórházban életét vesztette.

A védő kérésére erkölcsi okokból elrendelt zárt tárgyalás után a bíró az ítélet indoklásában kifejtette: az apa közúti közlekedésre alkalmatlan járművel vitte motorozni fiát a Nagykanizsához tartozó Korpaváron.

A motornak nem működött a hátsó fékje, nem volt megfelelő a guminyomása, és a férfi "szeszesitaltól befolyásolt állapotban" közlekedett, mielőtt a vezetést átengedte kilencéves fiának - mondta a bíró. A fiú elvesztette uralmát a jármű felett, kisodródott az útról és felborult. Sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a kórházba szállítást követően meghalt.