Új eljárás lesz a Szlávy-gyilkosság ügyében

Vágólapra másolva!
Új eljárást kell indítani a Szlávy-gyilkosság ügyében, mert az elsőfokú ítéletet hatályon kívül helyezte a Fővárosi Ítélőtábla. A "Balaton királyaként" ismert Szlávy Bulcsú megölésének ügyében zajló per mindhárom vádlottját bűnösnek találták első fokon - 15, 12 és 6 év börtönbüntetéseket osztott ki a bíróság.
Vágólapra másolva!

Szlávy Bulcsú megölése ügyében, eljárási hibák miatt hatályon kívül helyezte a Pest Megyei Bíróság elsőfokú ítéletét szerdán a Fővárosi Ítélőtábla, és új eljárásra utasított. Ezt a Heves Megyei Bíróságnak kell majd lefolytatnia. A "Balaton királyaként" ismert Szlávy Bulcsú 1997-ben történt megölése miatt a Pest Megyei Bíróság tavaly januárban 15 év fegyházra ítélte Wappler László elsőrendű vádlottat, aki megbízást adott a gyilkosságra, 12 évre a végrehajtót, hat évre pedig egy bűnsegédet.

Az elsőrendű vádlott Wappler László volt. Az elsőfokú bíróság úgy ítélte meg, hogy Wappler és Szlávy - a két, alvilágban jól ismert férfi - egy nőügy miatt különbözött össze, és Wappler elégtételt vett, amiért Szlávy megsértette önérzetét.

Szlávy Bulcsút 1997. július 31-én gyilkolták meg, holttestét Wappler László barátnőjének XII. kerületi garázsában bebetonozták a szerelőaknába. 2004. január 23-án Wapplert a rendőrök akkor érték tetten, amikor éppen ki akarta bontani, majd máshol elrejteni a maradványokat. A férfi ártatlannak vallotta magát. Szlávy Bulcsú ismert alvilági ember volt, az elsőfokú ítélet indoklása részletesen kitért arra, hogyan irányított egy bűnbandát a Balatonnál, amely a parti településeken működő vállalkozóktól védelmi pénzt szedett.

Az elsőfokú bíróság szerint az előre kitervelt emberölés hátterében az állt, hogy Szlávy szexuális kapcsolatba került Wappler barátnőjével, aki erről azt állította, hogy nemi erőszak történt. Szlávy azonban másoknak dicsekedett is hódításával, magára haragítva ezzel Wapplert, aki úgy érezte, tekintélye és önérzete is sérül, mert "közszájon forognak" a történtek. Miután Szlávy még beszélni sem volt hajlandó vele, először zsarolni próbálta, majd elkezdte kitervelni a gyilkosságot - ez állt a tavalyi ítélet indoklásában.