Elégtek az utcai tehénszobrok egy raktártűzben

Vágólapra másolva!
Elégtek a Tehénparádé kiállítási tárgyai, amikor kigyulladt egy raktár a főváros XII. kerületében. A tűzesetben nem sérült meg senki.
Vágólapra másolva!

A Nagytétényi úton, egy többszintes, 30-szor 50 méteres alapterületű raktárban keletkezett a tűz csütörtökön reggel - közölte az MTI-vel Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője. Csak három négyzetméteren volt tűz, azonban - mivel az épület fafödémszerkezetes - három szintet is érintett.

Molnár Péter közlése szerint a raktárban díszleteket, berendezési tárgyakat is tároltak, és ezek között ott voltak a TehénParádé bocijai is, amelyek a tűzben szintén elégtek.

A tűzoltók öt sugárral eloltották a tüzet, személyi sérülés nem történt. A raktárral egybeépített lakóházból négy embert menekítettek ki a tűzoltók.

A legutóbbi TehénParádé alkotásai tavaly augusztus 1-jén mutatkoztak be Siófokon, majd szeptember 17-éig voltak láthatóak a fővárosban. A kreatív köztéri kiállítás teheneit októberben elárverezték, az eladott műalkotásokból keletkezett több mint 15 millió forintos bevétel feléből a krónikus beteg gyerekek élményterápiás táboroztatását szervező Bátor Tábor Alapítvány részesült.