Az őszödi beszédet idézték a gyerekverő rendőrök

Vágólapra másolva!
A bíróságon két szegedi rendőr beismerte, hogy tavaly megvert egy 13 és egy 17 éves fiút - írja a Délmagyarország. A két fiút azt követően tartották fogva és bántalmazták, hogy egyikük levert egy üveget egy áruházban. A két rendőrt azzal is vádolják, hogy három hónapja egy 19 éves férfit is megvertek.
Vágólapra másolva!

"Ezt elkúrtuk! Nem kicsit, nagyon!" - idézte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök őszödi beszédében elhangzott mondatait a két szegedi rendőr egyike a szerdai tárgyaláson arra a kérdésre válaszolva, mi a véleménye a társával elkövetett bűncselekményekről és szabálysértésekről.

A Délmagyarország beszámolója szerint a két vádlott több mint 10 éve dolgozik rendőrként. A Csongrád Megyei Bíróságon zajló tárgyalás során többek között hivatali eljárásban elkövetett jogellenes fogva tartással és testi sértéssel vádolják őket. A két felfüggesztett rendőr végig tagadott, a szerdai tárgyaláson viszont mindketten bűnösnek vallották magukat - írja a helyi lap.

A vád szerint tavaly januárban a Szeged Plaza CBA Áruház boltvezetője kihívta a rendőröket, mert a két érintett fiú egyike hátizsákjával levert egy üveget. A vádirat szerint a rendőrök az áruház raktárában közel két órán keresztül fogva tartották a 13 és 17 éves fiút. A vád szerint mindkettőjüket megverték, egyiküknek beszakadt a dobhártyája, másikuknak vérzett az orra. Az egyik fiút az áruház előtt engedték el, a másikat hazavitték. Az egyik fiú édesanyja azt is állította, hogy a feljelentést követően civil ruhás rendőrök kérdezősködtek utánuk - derül ki a Délmagyarország cikkéből. A tárgyalás egy hét múlva folytatódik, ítélet is várható.

A november óta felfüggesztett rendőröket egy másik bűncselekménnyel is megvádolta az ügyészség. Három hónapja a két férfi egy családi viszályról szóló bejelentés után megjelent a lakásban, ahol a vád szerint megbilincselték és gumibottal többször megütötték a szüleivel veszekedő-verekedő 19 éves férfit. A vádirat szerint az összekötözött kezű, védekezni képtelen férfit a lépcsőházban, az utcán és a rendőrautóban tovább ütötték, majd az algyői olajmezőre vitték. A sötét, elhagyatott területen már nemcsak gumibottal és ököllel verték, hanem meg is rugdosták, a férfinak még az orrcsontja is eltört - írja a Délmagyarország.