Nyereségesen működött 2007-ben az MSZP

Vágólapra másolva!
2,3 milliárd forintból gazdálkodott tavaly az MSZP, a párt bevételei nagyobbak voltak, mint kiadásai. A magas összeg legnagyobb részét a 2007-ben értékesített Köztársaság téri székház adja. Tagdíjból viszont kevesebb folyt be, mint két éve, pedig az összeget duplájára emelték - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A szocialista párt tavaly 2,3 milliárd forintos bevételt számolt el, ebben a tagdíjak összege, az állami és egyéb támogatások, illetve az egyéb bevételek is szerepelnek - tette közzé az MSZP tavalyi zárszámadásának adatait hétfőn a Népszabadság. Az összeg azért kiugróan magas, mert a párt tavaly adta el közel egymilliárdért Köztársaság téri székházát.

A tagdíjbevételek azonban csökkennek, pedig a kötelező havi 100 forint tagdíjat éppen tavaly emelték 200-ra. A tagok az emelés ellenére 2007-ben 52,5 millió forintot fizettek, míg 2005-ben 54, 2006-ban pedig 58 milliót.

A 261 millió forintnyi, magánszemélyek által befizetett adományokhoz leginkább a szocialista EP-képviselők járultak hozzá: egy megállapodás értelmében ugyanis a hazai és brüsszeli képviselők kötelesek fizetésük 15 százalékát befizetni. E lista élén Harangozó Gábor EP-képviselő áll több mint kétmillió forinttal. A befizetők között található Juhászné Lévai Katalin (1,43 millió) és Szili Katalin, az Országgyűlés alelnöke (1,5 millió) is. Tavaly az MSZP-nek évek óta először volt több a bevétele a kiadásoknál.