A főváros nem fogadja el a BKV paraméterkönyvét

Vágólapra másolva!
Jelenlegi formájában elfogadásra alkalmatlan a BKV paraméterkönyve, főmenetrendjének tervezete - nyilatkozta Lakos Imre, a Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési bizottságának elnöke.
Vágólapra másolva!

A szabad demokrata politikus elmondta, hogy a szerdán a testület elé kerülő anyagból hiányzik a főpolgármesteri hivatal szakmai ügyosztályának véleménye, a civilek álláspontja, és a szakszervezetek sem támogatják azt. Hozzátette, hogy ez ügyben értelmes párbeszédre lesz szükség a következő hetekben, míg ismét a szakbizottság elé kerülhet a paraméterkönyv-javaslat.

Az elnök hangsúlyozta, azt reméli, hogy a szakszervezetek péntekre meghirdetett sztrájkja, amit részben a paraméterkönyv kapcsán helyeztek kilátásba, még elkerülhető az érdekképviseletekkel folytatandó korrekt egyeztetésekkel.

Lakos Imre leszögezte, nem egy sztrájkfenyegetettség közepette kell súlyos szakmai kérdéseket megoldani. Rámutatva, hogy az értelmes párbeszéd híve, közölte: arra kéri a szakszervezeteket, hogy folytassák a párbeszédet a BKV vezetésével. Budapestnek most nem BKV-sztrájkra, hanem értelmes együttgondolkodásra van szüksége - jegyezte meg. Hozzátette, ehhez szeretnének hozzájárulni azzal, hogy szerdán nem hoznak olyan döntést, amellyel a sztrájkhangulatot tovább szítanák.