Telefon és internet nélkül maradt Nagykanizsa

Vágólapra másolva!
Több ezer előfizetőnél szünetel a telefon- és internetszolgáltatás Nagykanizsa térségében - közölte szombaton a T-Com ügyfélszolgálata. Az üzemzavart az első feltételezések szerint a vihar okozhatta, de később kiderült, kábeltolvajok tettek tönkre egy kapcsolószekrényt. A hibát csak 20 óra alatt sikerült elhárítani.
Vágólapra másolva!

Több ezer előfizetőnél szűnt meg szombaton 20 óra után az internet- és telefonszolgáltatás Nagykanizsa térségében - közölték a T-Com ügyfélszolgálatánál. A kiesést az első feltételezésekkel szemben nem a szélvihar, hanem kábeltolvajok okozhatták. A tolvajok az M7 autópálya mellett, egy kapcsolószekrényből optikai- és rézkábelt vittek el, e miatt Nagykanizsa palini városrészében, továbbá Magyarszentmiklós és Gelse térségében mintegy kétezer előfizetőnél szűnt meg a szolgáltatás.

A T-Com ügyfélszolgálatának munkatársa szombaton az [origo]-nak elmondta, hogy este nincs lehetőség a hiba kijavítására, így a szolgáltatás csak vasárnap reggel indulhat újra. Vasárnap a cég azt közölte, hajnalban sikerült visszaállítani a telefon- és internetkapcsolatot a várostól távolabbi településeken, a palini területen azonban félezer előfizetőnél vasárnap délelőtt még nem működött a szolgáltatás.

Csak vasárnap késő délutántól működtek ismét a telefonok és az internet. A szakemberek több mint 20 óra elteltével tudták helyreállítani a kapcsolatot - közölte a Magyar Telekom sajtóosztálya.