A Dunántúlt tépázta meg az esti vihar

Vágólapra másolva!
Fákat döntött ki, ágakat tört le, pincéket árasztott el a hétfő esti és éjszakai vihar. Az ítéletidő főleg a Dunántúlon tombolt. A tűzoltókat száz esetben riasztották.
Vágólapra másolva!

Főleg a dunántúli megyékben adott munkát a tűzoltóknak az országon átvonuló vihar. Összesen százszor riasztották őket a viharkárok elhárítására. Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szerint sok fa kidőlt, ágak szakadtak rá felső vezetékekre, közterületekre, gépkocsikra, valamint sok helyen kellett pincékből és mélyebben fekvő területekről vizet szivattyúzni, és megtisztítani az átereszeket. Néhány helyen villámcsapás okozott tüzet, Vas megyében Szombathelyen lakóházba, a Baranya megyei Gödrén pajtába, néhol fákba csapott a villám.

Személyi sérülésről nem érkezett hír. A fővárosban, Győrött és Sopronban cserepeket fújt le a szél a tetőről, de ezek helyi és szórványos esetek voltak. Az ilyen vihar nem szokatlan időjárási jelenség a kontinentális éghajlati zónában, tavasszal, kora nyáron, főként május-júniusban többször is előfordult már hasonló.