Hatszázötvenezer forintos kártérítés megfizetésére kötelezte a Fővárosi Bíróság első fokon kedden a rendőrséget, mert 2006. október 23-án jogtalanul fogtak el és tartottak három napig őrizetben egy tüntetőt. A bíróság szerint ugyanakkor a fiatalember is hibás volt valamennyire, mert meg sem próbált eleget tenni a helyszín elhagyására vonatkozó felszólításnak.

A kártérítést kérő fiatalember ellen 2006 október 23-án szabálysértési eljárás indult, ahol első fokon három nap elzárásra ítélték. A férfi törött lábbal, mankóval vett részt a tüntetésen. Ugyanebben az ügyben a másodfokú bíróság már kimondta, hogy nem történt szabálysértés.
   
Ezután indult meg a kártérítési per, melyben a fiatalember az elfogása miatt a Rebiszt (ma Készenléti Rendőrség), őrizetben tartása miatt pedig a BRFK-t perelte több százezer forintra.
   
A Fővárosi Bíróság keddi, nem jogerős döntése szerint a BRFK-nak 400 ezer, a Készenléti Rendőrségnek pedig 250 ezer forint kártérítést kell megfizetnie, mert jogtalanul alkalmazott személyi szabadságot korlátozó intézkedést, illetve kényszert, erőszakot, ugyanis erre a fiatalember magatartásával nem szolgáltatott okot.  
   
A bíróság nem ítélte meg a teljes kártérítési követelést, mert úgy vélte: ebben az eljárásban nem volt módja arra, hogy értékelje azt a körülményt, miszerint a törött lábú fiatalember elfogása során elveszítette mankóját, a háromnapos őrizet során nem kapott a hatóságoktól másikat, és így jogtalan fogva tartását nehéz körülmények között kellett kiállnia.
    
A bíróság szerint a fiatalembernek is része volt a történtekben bizonyos mértékig, hiszen a helyszín elhagyására vonatkozó rendőri felszólításnak még annyira sem próbált eleget tenni, amennyire azt mozgáskorlátozottsága lehetővé tette volna.