Veszélyes kutyákat lőttek le Velencén

Vágólapra másolva!
Egy kerékpárost, egy motorost és két gyalogost támadott meg két nagytestű kutya szerdán Velencén; az agresszív ebeket lelőtte a rendőrség.
Vágólapra másolva!

A település Fő utcájában kószáló két kutya egyike előbb egy kerékpáros lábába mart, majd egy segédmotoros kerékpáron közlekedő nő kabátját kapta el. A nő a földre esett, s orrcsonttörést szenvedett.

A sérült segítségére siető autósok űzték el a kutyákat. Az egyik állat a a közelben álló járőrautóból kiszálló rendőrre támadt. A rendőr először könnygázspray-vel próbálta elhárítani a támadást, majd miután a kutya a hüvelykujjába harapott, lelőtte az ebet - közölte R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrség információja szerint a kutyák korábban egy másik férfit is megtámadtak, aki szintén megsérült. Az óangol juhászkutya gazdája ismertté vált, a másik állat tulajdonosát még keresi a rendőrség.

Az ügyben közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt indult eljárás, amelynek kapcsán szemtanúk, illetve az ismeretlen, megtámadott férfi és az idős nő jelentkezését is várják.