Kizárják a rendelőt privatizáló fideszeseket

Vágólapra másolva!
Várhatón kizárják a Fideszből a párt egri elnökét, valamint Heves városának fideszes polgármesterét. A kizárás oka, hogy a hevesi rendelőintézet működtetését a fideszes önkormányzat annak a cégnek adta át, amelynek a párt egri elnöke a tulajdonosa.
Vágólapra másolva!

Van kizárási indítvány Magyar István, a Fidesz egri elnöke és Csáki Zsigmond Heves város fideszes polgármestere ellen - erősítette meg a Fidesz sajtóosztálya a Heves Megyei Hírlap értesülését.

A megyei lap csütörtöki számában írt arról, hogy kizárják a Fideszből Magyar Istvánt, a párt egri elnökét és a párt egri szervezete pénteken rendkívüli taggyűlésen tárgyalja a kizárásról szóló javaslatot.

A két politikus kizárásának lehetősége még a márciusi népszavazást megelőzően vetődött fel, miután a Csáki Zsigmond által vezetett jobboldali többségű önkormányzat pályázat alapján magánkézbe adta a hevesi rendelőintézet működtetését. A pályázat nyertese az Agria Ügyelet Kft. volt, amelynek egyik tulajdonosa Magyar István, a Fidesz egri elnöke. Az ügy érdekessége, hogy Csáki tagja a Heves megyei közgyűlés Fidesz frakciójának is, amely tiltakozott az ellen, hogy a szocialista vezetésű megyegyűlés pályázatot írt ki az egri kórház működtetésére.

Csáki március 5-én erősítette meg az MTI-nek azt az értesülést, hogy várhatóan kizárják a Fideszből, ugyanakkor április 3-án már azt mondta, ez mégsem történik meg sem az ő, sem pedig Magyar István esetében.