12 évet kapott egy feleségét leszúró férfi

Vágólapra másolva!
12 évre ítéltek emberölésért azt a kaposkeresztúri férfit, aki ittasan, vita hevében szúrta szíven feleségét tavaly. A nem jogerős ítéletben alkoholizmusa miatt kényszergyógykezelésre is kötelezték.
Vágólapra másolva!

Emberölés miatt tizenkét év börtönbüntetésre ítélt kedden első fokon egy kaposkeresztúri férfit a Somogy Megyei Bíróság. A 48 éves férfi ittasan konyhakéssel támadt a feleségére, mivel szerinte az asszony nem végezte el a házimunkát. A gyakran italozó házaspár között rendszeres volt a hangos szóváltás és a verekedés. Tavaly október 7-én azonban a nő halálával végződött a veszekedés.

A férfi a vita során számon kérte feleségétől, hogy miért nem végezte el a házimunkát, majd felkapott egy 12 centiméter hosszú pengéjű konyhakést, és mellbe szúrta az asszonyt, akit szíven talált. A 46 éves nő perceken belül meghalt. A férfi ezután levetkőztette, lemosta a halott asszonyt, tiszta ruhát adott rá, majd átment a szomszédban lakó lányukhoz, hogy jöjjön, mert az anyja rosszul van. Az ekkor kihívott mentősök már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A férfi a nyomozás során beismerte tettét, a tárgyaláson azonban azt mondta, az asszony véletlenül beleszaladt a késbe. A bíróság a börtönbüntetés mellett tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, alkoholizmusa miatt pedig elrendelte kényszergyógykezelését. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett a nem jogerős ítélet ellen.