Folytatódik a pilisszentkeresztesi Szlovák Ház-ügy

Vágólapra másolva!
Egy nappal a korábban jelzett határidő előtt, keddi ülésén döntött a pilisszentkereszti önkormányzat a Szlovák Házként ismert önkormányzati épület ügyében; a testület határozata a kisebbségi önkormányzat vezetője szerint azt jelenti, hogy a jövőben csak alkalmanként használhatják az épület helyiségeit.
Vágólapra másolva!

Demjén Tamásné, a szlovák kisebbségi önkormányzat vezetője tájékoztatása szerint a képviselő-testület 6:4 arányban fogadta el a Szlovák Ház működési szabályzatát, amelyet az üggyel kapcsolatban hozott korábbi három határozat alapján alakítottak ki.

A kisebbségi vezető szerint a az ülésen elfogadott tervezetről az ülés előtt értesült, ekkor szembesült azzal, hogy azok a kérdések, amelyekben állítása szerint az egy hónapig tartó egyeztetéseken megállapodtak, nem kerültek bele a határozattervezetbe.

Nem tartalmazza azt a szóbeli megállapodást, hogy délelőtt a pilisszentkereszti önkormányzat, délután pedig a szlovák kisebbségi önkormányzat és szlovák szervezetek használhatják az ingatlant. Nem tartalmazza azt sem, hogy megőrzik a ház szlovák jellegét.

"Olyan határozatot fogadtak el, ami megengedi, hogy alkalmilag használjuk a Szlovák Ház helyiségeit, megengedik azt is, hogy ott tartsuk - hogyha bejelentjük - az önkormányzati üléseinket" - mondta a kisebbségi önkormányzati vezető. Ám a helyiség használatát három hónapra előre egyeztetniük kell és váratlan, rendkívüli esetekben is legalább egy héttel korábban jelezniük kell, ha ott szeretnének rendezvényt tartani.

Demjén Tamásné azt közölte: szerdán az önkormányzat felettes szervéhez, a közigazgatási hivatalhoz fordulnak az ügyben. Hangsúlyozta továbbá, hogy nemzetiségi tevékenységüket folytatni fogják.