Bezárják a gyermekpszichiátriát az OPNI után

Vágólapra másolva!
A pszichiátriai szakma központi ellátóhelyének számító OPNI és az Országos Addiktológiai Intézet bezárása után a gyermekpszichiátria következik: megszűnik a fővárosi Faludi utcai gyermekpszichiátria - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint február közepe óta tart a racionalizálás az intézményben.
Vágólapra másolva!

Bezárják a fővárosi Faludi utcai gyermekpszichiátriát - értesült a Magyar Nemzet. A lap szerint az OPNI és az Országos Addiktológiai Intézet bezárása után a gyermekpszichiátriára mér csapást ezzel az egészségügyi tárca. Az intézményben február közepe óta tart a racionalizálás.

Harmat György, a Heim Pál gyermekkórház főigazgatója a gyermekpszichiátriával kapcsolatban annyit mondott: átszervezés folyik a létszámcsökkentés miatt. A gyermekpszichiátria a Madarász utcai kórházhoz tartozik, amelyet alig két éve pénzügyi okok miatt összevontak a Heim Pál gyermekkórházzal. A Magyar Nemzet információi szerint az intézményben már hat szakember felmondott, mindössze hárman maradtak.

Horváth Csaba szocialista főpolgármester-helyettes azt mondta: nem tud a bezárásól, de ez nem jelenti azt, hogy nem történhet meg. Horváth szerint a gyermekgyógyítási tevékenység veszteséges, mert nagyon alacsony az érte kapható pontérték. Ezért van ez egyik legnegehezbb helyzetben a Heim Pál kórház - tette hozzá.