Lamperth: Nem vagyok bukott miniszter

Vágólapra másolva!
Nem vagyok bukott miniszter - jelentette ki Lamperth Mónika, aki a miniszterelnök döntésével elvesztette a szociális és munkaügyi miniszteri posztot. A Népszabadságnak adott interjúban azzal indokolta távozását a tárca éléről, hogy a legtöbbet most új tisztségével tud segíteni az MSZP-nek. Lamperth az MSZP operatív irányítását veszi át.
Vágólapra másolva!

"Dehogy vagyok bukott miniszter" - válaszolta a Népszabadság kérdésére Lamperth Mónika, aki távozik a Szociális és Munkaügyi Minisztérium éléről. A helyére Szűcs Erika, az MSZP választmányának eddigi elnökhelyettese kerül. Lamperth az MSZP-n belüli operatív irányításért felel majd azután, hogy három különböző minisztériumot is irányított.

A Népszabadságnak Lamperth azt mondta, azért távozik, mert "az operatív ügyek szervezésében tudunk most a legtöbbet tenni". "Hosszan beszélgettünk a miniszterelnök-pártelnökkel arról, hogy ebben a nehéz helyzetben mivel tudnék a legtöbbet segíteni neki és az MSZP-nek" - mondta leváltása körülményeiről Lamperth.

A kérdésre, hogy biztosítottnak látja-e, hogy a miniszterként hozott intézkedései megvalósulnak, Lamperth úgy vélte, hogy sikeres időszakot tud maga mögött. "Tisztességgel elvégeztem a munkámat, most egy új kihívás előtt állok" - tette hozzá.

Lamperth Mónika 2002-2004 és 2004-2006 között belügyminiszterként tevékenykedett a Medgyessy-, majd Gyurcsány-kormányban. A Belügyminisztérium megszűnésével egy másik tárcát kapott: 2007 nyaráig önkormányzati és területfejlesztési miniszter volt, ezt követően pedig mostanáig szociális és munkaügyi miniszter. Lamperth 1994 óta parlamenti képviselő, 1998-2002 között, a Fidesz-kormány idején pedig frakcióvezető-helyettes volt az MSZP-ben.