Kőkemény szigorra készül az MSZP és a Fidesz

Vágólapra másolva!
Az SZDSZ kilépése után az MSZP valamint az ellenzéki Fidesz is nagyobb frakciófegyelemmel készül a parlamenti szavazásokra. A szocialista képviselők kénytelenek lesznek nemzetközi kötelezettségük egy részéről lemondani, a fideszes képviselőket pedig hiányzás esetén akár 50 ezer forintra is büntethetik.
Vágólapra másolva!

Az önállóan kormányzó MSZP és az ellenzéki Fidesz is úgy látja, az eddiginél nagyobb frakciófegyelemre lesz szükség a parlamenti szavazásokon.

Varju László, az MSZP frakcióigazgatója szerint az SZDSZ kormányból való kilépése után nagyobb fegyelmezettségre lesz szükség a frakcióban. A politikus szerint a hiányzásokat nem fogják szigorúbban szankcionálni, de a korábbinál nagyobb figyelmet kell fordítani az interpellációknál való megjelenésre, amit eddig nem ellenőriztek olyan szigorúan.

Varju hozzátette: a képviselőik jóval kevesebb nemzetközi kötelezettségnek tudnak majd eleget tenni, a kormánynak is nagyobb figyelmet kell fordítania arra, hogy ne hétfőre szervezze a programokat.

A Fidesz-frakcióban május 1-től szigorúbban alkalmazzák majd a képviselői hiányzásokra vonatkozó szabályokat. A kritikus szavazásoktól távolmaradó képviselőkre 50 ezer forintos pénzbüntetést is kiszabhatnak. Erről Répássy Róbert, az ellenzéki párt frakcióigazgatója beszélt.