Vágólapra másolva!
Öt pontot esett Kóka János SZDSZ-elnök népszerűségi mutatója az elmúlt egy hónapban. A szabad demokrata politikusok közül Kókánál csak Horváth Ágnes volt egészségügyi miniszter népszerűtlenebb, és az SZDSZ elnöke csak kevéssel előzi meg Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt - írja a Népszabadság a Szonda Ipsos felmérésére hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Keveset változott egy hónap alatt a politikusok megítélése, pedig jelentősen felfordult a politika - felbomlott a koalíció. Az SZDSZ kormányból való kilépésének szólhat Kóka János SZDSZ-elnök ötpontos népszerűségvesztése, a hónap egyetlen jelentős változása a politikusok megítélésében - írja a Népszabadság a Szonda Ipsos felmérése alapján.

Kókától főként az MSZP hívei fordultak el, körükben április folyamán a pártelnök megítélése mérsékelt közepesről enyhén negatívba fordult. Kókának most már csak 20 pontja van a népszerűségi listán (1-100-ig terjedő skálán számolva), ezzel csupán 4 ponttal előzi meg a lista legvégén álló Horváth Ágnes volt egészségügyi minisztert. Kettejük után a harmadik legnépszerűtlenebb politikus Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.

A népszerűségi listát továbbra is Sólyom László államfő vezeti 52 ponttal, őt követi Orbán Viktor Fidesz-elnök (48 pont), majd Szili Katalin szocialista politikus, házelnök (45 pont). Dávid Ibolya MDF-elnök és Göncz Kinga külügyminiszter következnek utánuk 44-44 ponttal. A lista hatodik helyén pedig Fodor Gábor volt környezetvédelmi miniszter (SZDSZ) áll 42 ponttal. Fodort kedvelik az MSZP szavazói (körükben 55 pont a népszerűsége), és nem utasítják el a Fidesz-pártiak sem (36 pont).