Tizenhárom év börtönre ítélték azt a dobozi férfit, aki éveken át számos alkalommal megerőszakolta élettársa unokahúgát, idősebb nevelt lányát, saját négyéves lányát, bántalmazta és fajtalankodásra kényszerítette élettársát és nevelt fiát. Az ítélet ellen nem lehet fellebbezni.

Jogerősen tizenhárom év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte kedden a Szegedi Ítélőtábla azt a dobozi férfit, akit erőszakos közösüléssel és más bűncselekményekkel vádoltak meg. Az ítélet szerint a munkanélküli, többször büntetett Kiss László, 2001-től élt együtt élettársával. Közösen nevelték a nő két gyermekét és a kapcsolatból született két gyermeket Dobozon.

A vádlott 2004-től többször fajtalankodott élettársa akkor kilencéves unokahúgával, akit megvert és megfenyegetett. A lány apját egyébként hasonló cselekedetért 2006-ban a Szegedi Ítélőtábla jogerősen 7 év 6 hónapi szabadságvesztésre ítélte.

A vádlott ezen kívül a 2006 áprilisi elfogása előtt legalább két és fél éven keresztül hetente több alkalommal megerőszakolta 1990-ben született nevelt lányát, akit gyilkossággal fenyegetett, ha szól valakinek. Ezt látta a lány édesanyja, akit 2007-ben a bíróság azért ítélt felfüggesztett fogházbüntetésre, mert bár tudott a cselekményről, de nem tett bejelentést a hatóságoknál.

A férfi egyébként ezzel párhuzamosan egymással fajtalankodásra kényszerítette élettársát és nevelt lányát, illetve rendszeresen megverte a nő fiát is. Végül elfogása előtt saját négy éves lányával is fajtalankodott.

Kiss László ellen a következők voltak a vádak: tizenkettedik évét be nem töltött személy sérelmére folytatólagosan elkövetett erőszakos közösülés, nevelése alatt álló személy sérelmére folytatólagosan elkövetett erőszakos közösülés, két rendbeli kényszerítés, szemérem elleni erőszak, nevelése alatt álló személy sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszak, védekezésre képtelen személlyel szemben folytatólagosan elkövetett könnyű testi sértés, három rendbeli kiskorú veszélyeztetése, valamint 12. életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak

Február 5-én már döntött a férfi ügyében a Békés Megyei Bíróság. A Szegedi Ítélőtábla ezt a döntést hagyta helyben, így az jogerőssé vált, és fellebbezésnek nincs helye.