Vádat emelhetnek a sikkasztó postásnő ellen

Vágólapra másolva!
Vádemelést javasol a rendőrség a sikkasztó alsóörsi postásnő ügyében, aki egy időre eltűnt, majd Sopronban találták meg a rendőrök. Az alsóörsieknek járó pénzekből kézbesítés helyett rendszeresen vett el - csak az eltűnése napján félmillió forintnyi nyugdíjat nem vitt el a címekre.
Vágólapra másolva!

Befejezte a rendőrség a nyomozást a nyugdíjakat elsikkasztó alsóörsi postásnő ügyében. A veszprémi ügyészséghez nyújtják be a vádemelési javaslatot - közölte Váradi Piroska, a megyei rendőrség szóvivője.

A postásnőt - aki tavaly novemberben eltűnt a balatoni településről - üzletszerűen, nagy értékre elkövetett sikkasztás és magánokirat-hamisítás bűntettével gyanúsítják. Cs. Zoltánné a múlt év augusztusától november 27-ig összesen 1 millió 800 ezer forintot vett el az alsóörsieknek járó pénzekből. Az eltűnése napján mintegy 520 ezer forintnyi nyugdíjat nem kézbesített ki - tette hozzá a szóvivő.

A postásnő eltűnésekor eldobta az üres postástáskát az Alsóörs-Balatonalmádi út mentén, majd a pénzzel Bécsbe utazott, és néhány napig az osztrák főváros közelében, kisebb települések panzióiban húzta meg magát - mondta a szóvivő.

A postásnőt december 17-én egy soproni panzióban fogták el a rendőrök, miután a nyomozókat az asszony Balatonfüreden élő lánya értesítette arról, hogy édesanyja egy soproni szállodából hívta fel telefonon - mondta a szóvivő, megjegyezve, hogy a füredi nő megkapta a nyomravezetői díjat.

Eltűnését utóbb azzal indokolta a postásnő, hogy "ki akart lépni eddigi életéből", de még az öngyilkosságra is gondolt. Cs. Zoltánné 20 évvel ezelőtt is eltűnt egyszer, akkor a török határon találták meg - közölte Váradi Piroska. A gyanúsított szabadlábon védekezhet, de nem hagyhatja el a lakhelyét. A Magyar Posta megtérítette az ügyben érintett lakosok kárát.