Vágólapra másolva!
Utóbb indokolatlannak minősített fertőtlenítő permetezések miatt nyomoznak a Csongrád megyei rendőrök. A permetezést árvíz sújtotta önkormányzatok rendelték meg 2006-ban a vis maior alap terhére, de a minisztérium nem engedte abból kifizetni.
Vágólapra másolva!

Elvégzett de ki nem fizetett fertőtlenítő permetezések ügyében nyomoznak a Csongrád megyei rendőrök egy névtelen feljelentés után - írja a Népszabadság. A 2006-os árvizet követően ugyanis számos település rendelt meg fertőtlenítést egy hódmezővásárhelyi cégtől. A BS Alfa Bt.-vel kötött szerződésekbe azt írták, hogy a szolgáltatást az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium fizeti majd ki a vis maior alapból.

Az ÖTM azonban utóbb indokolatlanságra hivatkozva nem fizetett, jóllehet korábban a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a megyei területfejlesztési tanács indokoltnak minősítették a fertőtlenítést. A Népszabadság szerint e két szervezet vezetőit lehet gyanúsítani hivatali visszaéléssel. A fertőtlenítésért összesen 11 önkormányzat tartozik 180 millió forinttal - olvasható a Népszabadságban.