Sittszállítás ellen tiltakoztak a XVI. kerületiek

Vágólapra másolva!
Útlezárással tiltakozott csütörtökön húsz XVI kerületi az ellen, hogy a 4-es metró építőjének egyik alvállalkozója a lakóházak közvetlen közelében fuvarozza a kitermelt földet a kerület egyik bányájába. A metró építői szerint ha a helyieket zavarják a munkálatok, az önkormányzatnak kell alternatív útvonalat kijelölnie.
Vágólapra másolva!

Útlezárással tiltakoztak csütörtökön a XVI. kerületben élők a Csobaj bánya feltöltése ellen. Kovács Péter, a kerület fideszes polgármester szerint tarthatatlan, hogy a 4-es metró építkezéséről a jelenlegi útvonalakon, lakóházak közelében viszik a földet a bányába. A polgármester szerint - aki saját autójával állt keresztbe az úton - a földet szállító DBR Metró Projekt Igazgatóság alvállalkozójának az útvonal használatához engedélyt kellett volna kérnie. A tüntetésen az MTI tudósítója szerint mintegy 20 fő vett részt.

A DBR Metró Projekt Igazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a Verestransz Kft. szerint az útvonalra nem kell úthasználati engedélyt kérnie. Arról a polgármesterrel és az alpolgármesterrel is szóban állapodtak meg. Amennyiben az ott élőket a munkálatok mégis zavarják, az önkormányzatnak kell alternatív útvonalat kijelölnie - áll a közleményben. Kovács Péter szerint valóban történt szóbeli megegyezés, de ezt az alvállalkozó nem tartja be.